History

Keylow werd in begin 2016 bevriend met de oprichter van Trailer Trash, Michel Wijs. Deze vriendschap kwam tot stand door een conflict binnen en buiten de motorclub, en gezamenlijke vrienden die bij deze motorclub zaten. Het ontstaan van Trailer Trash Main Triad MC was in volle gang. Trailer Trash ontstond toendertijd al uit een aantal chapters o.a Amersfoort, Soest, Nijmegen en Belgie. Main Triad had daar aantegen Den Haag, Rotterdam, Almere, Zaandam en Amsterdam. Vanaf dag 1 werden deze twee TT afdelingen onder twee zogeheten ‘Fundadors’ (grondleggers), gescheiden door twee kleuren van de colors: wit en marineblauw. De gedeelte van de MC met ‘witte’ colors werd geleid door Michel als Fundador en de ‘blauwe’ gedeelte door Fundador Keylow. Doordat de blauwe colors , (een iets strakkere aanpak van de OG Crips) iets meer aansloeg bij verschillende prominente leden, besloot Michel verschillende leden met ‘witte colors in overleg met Keylow ook blauw te laten dragen. Met name Nomad Leen, een prominent TT officier, werd aangetrokken door deze ontwikkeling.

Er ontstonden wel in een rap tempo conflicten door deze abrupte veranderingen, wat er voor zorgde dat de TT, hoe Michel die leidde, uit elkaar viel. Na wekenlange onder handelingen tussen Keylow, Leen en Michel konden ze het met elkaar niet eens worden over het nieuwe beleid. Met als resultaat dat Leen met zijn chapter opstapte en Keylow, omdat hij vond dat als de ‘motorrijders’ opstappen er geen Motorclub meer was, ook besloot te stoppen met de samenwerking met Michel. Door gezamenlijke neef Iwan, besloot Keylow verder te gaan met een MC, met de hulp van in bijzonder Nacional Alex ‘Big Cuzz’, een toendertijd TT lid en goede vriend van Patrono Keylow en Fundador Leen. Dit resulteerde weer in een vriendschap van Keylow en Leen die toen maar besloten als ze toch ‘iets nieuws’ wilde gaan doen, ze het het lief samen kunnen doen. Na maanden lange besprekingen over deze nieuwe MC, ontstond uiteindelijk CALOH WAGOH MC. Een motorclub vorm gegeven door Keylow en Leen, maar niet te vergeten ook door intensive hulp van broeders als Alex, Peter, Big Hell, B Cra C, Triple OG Greg, Willem en zijn chapter Mercheros (later Lo Mejor), en Iwan en chapter Calo Sinto.

CALOH WAGOH MC is binnen twee maanden met 1 Patrono, 1 Fundador, 6 Nacionals,en 5 chapters een feit.

De kleuren blauw en goed vertegenwoordigen de Crips en de reizigers. Er was wel veel getouw trek over het tot standkoming van de colors. Want de goude kleur was al jaren in de handen van TT, maar omdat Rollin 40 NH Crips in LA, alliantie van Main Triad  Rollin 200 NH Crips uit Den Haag, ook goud blauw hanteren, was het meer dan logisch dat Keylow ook deze kleuren zou hanteren voor zijn MC. Michel begreep dat.

De Midpatch afbeelding is ook een magere hein, een ontwerp ontworpen door Keylow, in eerste instantie als ‘ink’ gang Tattoo voor de Main Triad NHC’s. Er zijn meerdere Crips leden met deze tattoo, jaren voor er een MC tersprake zou komen. Dus ook dat werd door Michel, die een gelijksoortige afbeelding in gebruik nam voor zijn TT, begrepen als logische keus.

Michel en Keylow gingen elk hun weg als vrienden.